Lækker glutenfri kage med hemmelig ingrediens …

Ja kagen har en hemmelig ingrediens – og det er bedst sådan for hvis folk hører det INDEN de får serveret kagen, så vil de garanteret ikke smage.

Ja det er altså ikke sådan at det er noget ulækkert der er i. Bare lidt overraskende…


2015-12-30 12.09.34

Der er bønner i – altså de små sorte eller hvide bønner man kan købe og udbløde og koge. Men bare rolig – det er muligt at snyde lidt – jeg køber tit en stak dåsebønner når de er på tilbud. Det er altså liiige lidt nemmere. Især når man som mig ikke er så struktureret – eller man får en pludselig indskydelse om at NU skal vi have kage.

Her kommer opskriften – prøv den nu af – den er totalt lækker brownie-agtig.

 

Bønnekage – browniestyle

200 g kogte bønner (ca 1 1/4 dl tørrede sorte, udblødt og kogt efter anvisningen) eller

1 dåse bønner uden væde – skyllet godt (sorte, butterbeans eller cannelinni)

100 g blødt smør

200 g rørsukker

100 g mørk chokolade

2 tsk fiberbag

½ tsk vanillepulver (eller måske 1½ tsk vanillesukker)

1 drys salt

½ dl cacao

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

3 æg

 

Start med at skylle bønnerne godt hvis du bruger dåsebønner. Lad dem dryppe lidt af. Op i foodprocessoren med dem. Smør, sukker og vanille køres med til en lind masse.

Sæt chokoladen over vandbad og smelt den (brug evt microovn hvis du har sådan en)

Blend resten af ingredienserne sammen og tilsæt et æg ad gangen. Til sidst køres chokoladen i i en tynd stråle.

Du kan lave kagerne som muffins eller en hel kage i en lille bradepande på ca. 20x30cm.

175 grader varmluft – 12-14 minutter for muffins og 25-35 minutter for en hel kage.

Dejlig konfekt-agtig kage. Kagen holder sig luftig og fugtig flere dage. Jeg plejer at opbevare resten på køl (hvis der når at blive en rest) ;D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *