Kranio-Sakral Terapi hvor mange behandlinger?

Hvor mange behandlinger skal jeg have? Smertelindring med Kranio-Sakral Terapi.

Kranio-Sakral Terapi hvor mange behandlinger skal jeg egenlig have?

Rigtig mange af jer der kommer i min klinik og får Kranio-Sakral Terapi og bindevævsmassage, har smerter i bevægeapparatet. Nogle af jer har haft det gennem et længere stykke tid. Derfor tror mange faktisk at de skal komme her x-antal gange, som man typisk skal hos en fysioterapeut eller kiropraktor.

Men det er ikke den måde jeg arbejder på. Faktisk er det ikke så smart af mig – for jeg ville jo tjene flere penge, hvis jeg nu sagde til dig, at du skulle komme hver uge i 3 måneder

Flere lag

Men min erfaring fortæller mig at der er rigtig god effekt efter bare en enkelt behandling med Kranio Sakral Terapi – og så vil jeg rigtig gerne, at du selv mærker efter hvornår du trænger til behandling igen, i stedet for at jeg bare automatisk siger: “kom igen om en uge”. Vore kroppe tager forskelligt imod og arbejder forskelligt med behandlingerne.

Selvfølgelig kan jeg ikke “trylle” et problem væk som du har døjet med i flere år – bare lige sådan. Det kan jeg ikke love dig – men de fleste har en god effekt allerede efter første behandling i klinikken.

Jeg  sammenligner kroppens problematikker med et løg med flere lag. Nogle gange bestemmer kroppen selv i hvilken rækkefølge den vil tage dine problemstillinger. Så måske forsvinder hovedpinen eller din hylen i ørerne – det var måske egentlig skulderen du kom med. Kroppen er kompleks og meget spændende at arbejde med.Jeg plejer at sige at hvis ikke du kan mærke nogen forandring på en eller anden front efter 3 behandlinger så er det ikke mig der skal behandle dig ;)

Så til spørgsmålet “hvor mange behandlinger skal jeg have” er der ikke et entydigt svar. Det er noget vi to skal finde ud af i samarbejde så vi kan komme til bunds i problemstillingerne. Men for det meste kan rigtig meget bedres på et par enkelte behandlinger.

Hvor mange behandlinger skal min baby have?

Ved de helt små babyer kan man sige at problemerne ikke har stået på så længe – så de er tit lettere at løse. Jeg mærker baby igennem og finder de spændinger og ubalancer der måtte være – løsner op og afspænder. Derefter vil jeg gerne se jer igen efter en uges tid for at se efter om det har sluppet som det skal og evt. lige justere det sidste på plads.

Stop op og mærk efter

Jeg synes, noget af det vigtigste i livet er, at vi selv mærker efter: “Hvordan har jeg det i i dag?” og så lever livet efter det vi mærker den pågældende dag og handler, hvis krop eller sind gør ondt

Hav en rigtig dejlig dag

Tabitha
www.KlinikLindholm.dk

Grove havrekiks uden mælk og gluten

Glutenfri havrekiks med flagesalt.

Hjemmelavede kiks er bare noget helt særligt – og egentlig er mine drenge mere til småkager og kiks end til kage… så nu er jeg gået igang med at eksperimentere. Det er skønt at have lidt i kagedåserne til en regnvejrsdag.

Hos os er gluten og mælk lidt en udfordring fordi drengene ikke tåler det. Så der skal tænkes alternativt. Måske har du det lige sådan… så er du velkommen til at hapse opskriften her ;) Skønne kiks til et hurtigt mellemmåltid eller guf til madpakken.

Jeg blev inspireret ovre hos www.cathrinebrandt.dk – så hvis du tåler mel og mælk fint så kan du jo snuppe Cathrines opskrift :P

Sprøde, glutenfri og mælkefri havrekiks

 • 100 g finvalsede, glutenfri havregryn
 • 100 g kogt vand
 • 100 g naturli´ smørbar (den sorte pakke)
 • 30 g rørsukker eller almindelig sukker
 • 100 g glutenfrit mel – jeg brugte Schärs den lyse du kan sikkert også bruge boghvede eller rismel
 • 3 spsk pofiber (tørret kartoffelfiber)
 • 1 knsp. salt
 • ½ tsk. glutenfrit bagepulver
 • Flagesalt til at drysse på toppen

 

Sådan bager du havrekiks uden gluten og mælk:

Start med at veje havregryn af og hæld det kogende vand over. Rør godt rundt og stil det til side. Rør plantesmør og sukker godt sammen i en skål. Kom mel, salt, pofiber og bagepulver i. Tilsæt din havregrød og ælt det hele sammen.

Hvis dejen er meget blød kan du sætte den på køl et kvarters tid – så bliver den lidt lettere at rulle ud.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir drysset med mel. Pladen skal være ca 3mm tyk (lidt tyndere end en Digestive kiks som Cathrine skriver).

Stik nu kiks ud med en udstikker hvis du har sådan en. Du kan også skære den ud i firkanter (evt med et pizzahjul). Forsæt med at rulle dejen ud og udstikke kiks, indtil at alt dejen er brugt op. Kom kiksene på en bageplade med bagepapir. Pensl lidt vand på hver kiks og drys den med flagesalt.

Kiksene bages i ovnen ca 20 minutter alt efter din ovn. De skal være gyldne i kanten. Det fungerer bedst med to plader ad gangen i min ovn.

Når du tager pladen ud så lad kiksene stå og samle sig i 5 minutter inden de kommes over på en rist for at køle helt af.

Håber du har lyst til at prøve de små fine kiks – de er super nemme at lave :)

Kæbespændinger og kranio-sakral terapi

Kæbespænding og kranio-sakral Terapi

Har du kæbesmerter eller spændinger i kæben?

Det kan virkelig gøre ondt når du har spændinger i kæben. Der er flere årsager til kæbespændinger.

 • Stress eller “for meget om ørerne”
 • voldsomme begivenheder i ens tilværelse
 • Nyligt besøg hos tandlægen
 • visdomstænder som skubber sig på eller tandudtrækning
 • spændte ansigtsmuskler
 • hovedpine

Har flere gange haft klienter som kommer her ud efter de har været ved tandlægen og fået lavet en rodbehandling eller fået boret eller trukket en tand ud.

Bare det at ligge med munden åben så lang tid kan være slemt for kæbetøjet
Det bliver ved med at gøre ondt som om der er noget der ikke er helt i orden.
Tandlægen tjekker – alt er som det skal være.

Har endda haft en ældre herre i klinikken, som fik rykket en anden tand ud for at se om dét kunne være årsagen. Men lige lidt hjalp det. Da han kom på briksen kunne jeg mærke at kraniet og kæben var blevet påvirket af behandlingen hos tandlægen, så der var opstået spændinger og skævheder. Som om noget sad i spænd og ikke kunne komme tilbage til sin position.

Vores kranie er ikke en hel, sammenvokset “beholder” men består af flere dele med suturer eller nærmest usynlige samlinger. Når kraniet bliver påvirket f.eks. med tandlægebesøg så kan der opstå ubalancer i de fine sammeføjninger i kraniet.

Tandlægen har gjort sit arbejde – tanden gør ikke ondt mere – men smerten er der stadig, som om tanden gør ondt. Du spænder og har ondt. Nervesystemet kan ikke rigtigt slippe smerten.

 

Andre årsager til kæbespændinger

Det kan også være at du sidder meget på kontor og måske har myoser i nakken eller skuldrene – også her kan mange opleve kæbespændinger fordi man let kommer til at spænde op i hele systemet. Hvis du har kroniske smerter eller hovedpine kommer du også tit til at spænde i kæberne.

Hvis du oplever voldsomme ting i dit liv – dødsfald i familien, skilsmisse, fyrring eller andre større begivenheder som ændrer din tilværelse kan det også sætte sig i kæben. Jeg plejer at sige at når man klarer sig igennem ved at “bide tænderne sammen” som ordsproget siger, så sætter sig også tit til en fysisk smerte eller spænding i kæben.

 

Min erfaring er at kæbespændinger kan fjernes med Kranio-Sakral Terapi.

Klinik Lindholm Kranio-Sakral Terapi

Allerede efter første behandling vil du mærke at du slapper mere af i kæben og i musklerne på hals og nakke. Spændingerne slipper. Tit skal der lidt mere end en enkelt behandling til for at spændingerne slipper helt og bliver væk.

Jeg sammensætter behandlingen af Kranio-Sakral Terapeutiske greb, triggerpunkter som får din krop til at løsne op og slappe af og endelig bindevævsmassage som er helt fantastisk til at løsne op også. En skøn og afslappende kombination for dig der ligger på briksen.

Det er forskelligt fra person til person hvordan man tager imod behandlingen. Det er også forskelligt hvor meget spændingerne har bredt sig til andre steder i kroppen – men som altid vurderer jeg hele din krop og behandler der hvor det giver mening og der hvor jeg mærker spændingerne sidder.

 

Min egen historie

For et års tid siden fik  jeg opereret to visdomstænder ud. De var ret genstridige og var begyndt at smuldre – så de var ikke sådan lige at få ud. Jeg lå længe i stolen. Lidt nervøs er man jo også når man sådan skal have lavet en større operation… så alt i alt var jeg godt træt og spændt efter den tur i stolen :D

Efterfølgende var jeg helt blå i den ene side af kæben og ned under hagen. Jeg kunne ikke åbne munden fordi det gjorde vanvittigt ondt i kæbeledet helt oppe ved øret. Så den stod på suppe og stærke smertestillende i nogle dage :D

Jeg konsulterede selvfølgelig en af mine dygtige Kranio-Sakral-Kolleger som som gav mig en enkelt behandling så kæbe og kranie satte sig på plads. Nervesystemet slap også spændingen og jeg kunne igen bruge kæben normalt. Det fine er at hun jo ikke behøvede at trykke hårdt på mit store blå mærke – Kranio-Sakral Terapi er jo simpelthen så blidt og beroligende. Nøhj hvor det lettede <3

Hvad med dig?

Går du med kæbespændinger eller skærer tænder om natten – så kontakt mig gerne så vi kan se om ikke det kunne løses på lignende måde :) Jeg ville elske at hjælpe dig :)

Tabitha

Lækker glutenfri kage med hemmelig ingrediens …

Ja kagen har en hemmelig ingrediens – og det er bedst sådan for hvis folk hører det INDEN de får serveret kagen, så vil de garanteret ikke smage.

Ja det er altså ikke sådan at det er noget ulækkert der er i. Bare lidt overraskende…


2015-12-30 12.09.34

Der er bønner i – altså de små sorte eller hvide bønner man kan købe og udbløde og koge. Men bare rolig – det er muligt at snyde lidt – jeg køber tit en stak dåsebønner når de er på tilbud. Det er altså liiige lidt nemmere. Især når man som mig ikke er så struktureret – eller man får en pludselig indskydelse om at NU skal vi have kage.

Her kommer opskriften – prøv den nu af – den er totalt lækker brownie-agtig.

 

Bønnekage – browniestyle

200 g kogte bønner (ca 1 1/4 dl tørrede sorte, udblødt og kogt efter anvisningen) eller

1 dåse bønner uden væde – skyllet godt (sorte, butterbeans eller cannelinni)

100 g blødt smør

200 g rørsukker

100 g mørk chokolade

2 tsk fiberbag

½ tsk vanillepulver (eller måske 1½ tsk vanillesukker)

1 drys salt

½ dl cacao

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

3 æg

 

Start med at skylle bønnerne godt hvis du bruger dåsebønner. Lad dem dryppe lidt af. Op i foodprocessoren med dem. Smør, sukker og vanille køres med til en lind masse.

Sæt chokoladen over vandbad og smelt den (brug evt microovn hvis du har sådan en)

Blend resten af ingredienserne sammen og tilsæt et æg ad gangen. Til sidst køres chokoladen i i en tynd stråle.

Du kan lave kagerne som muffins eller en hel kage i en lille bradepande på ca. 20x30cm.

175 grader varmluft – 12-14 minutter for muffins og 25-35 minutter for en hel kage.

Dejlig konfekt-agtig kage. Kagen holder sig luftig og fugtig flere dage. Jeg plejer at opbevare resten på køl (hvis der når at blive en rest) ;D

Kræsne børn – er det virkelig altid forældrenes skyld???

Smak – så fik man en over nakken igen – som forældre til børn med sensitivt nervesystem bliver man TRÆT når BT og DR slår artikler op omkring kræsenhed og konkluderer at det er forældrenes skyld – og man skal da bare…..

Så jeg er bare super glad for at have fundet den her artikel som giver et noget mere nuanceret billede af det – ENJOY :)

Læs artiklen her

Samtidig er det super rart at vide at man kan hjælpe de her børn sansebørn og give dem ro og styrke deres nervesystem. Det er så vigtigt at de føler sig forstået <3

Her slår jeg selvfølgelig et slag for Kranio-Sakral Terapi og Homøopati forstås ;)

Skriv til mig hvis du vil høre mere om hvad jeg kan gøre for dig og dit barn.

Link til udsendelse om Kranio Sakral Terapi

Du skal da ikke snydes for en lille udsendelse der har været i TV2Nord omkring Zoneterapi og Kranio-Sakral Terapi. Jeg har delt den på klinikkens facebookside – men du får lige et link her også:

http://www.tv2nord.dk/artikel/340051:Regionale-nyheder–Zoneterapi–Tryk-under-fOedderne-stopper-skrigene-fra-kolikbOern

Fordøjelsesproblemer og nakken?

Har lige skrevet med en mor til en dreng på knap 2. Drengen havde problemer med forskellige madintollerancer og havde luft i maven og var meget oppustet. De kunne ikke rigtig komme til bunds i problemet selvom drengen undgik de fødeemner han var testet for. Ikke rart for sådan en lille størrelse og hans forældre.

Efter lidt skriven frem og tilbage skriver moderen at han har medfødte skævheder i nakken… og se SÅ begynder jeg at forstå sammenhængen…

Det er sådan at den 10. hjernenerve (nervus vagus) går ned ved nakken/kraniets kant. Den skal igennem et lille bitte hul på størrelse med en lillefingernegl. Det er jo ikke ret meget når man ikke engang er to endnu ;) Her kan du se de forskellige organer som nerven har forbindelse – det er jo en stor del af fordøjelsessystemet blandt andet. Har lånt et billede så det er lidt lettere at se. Nerven er den gule streg som kommer vidt omkring ;)

vagus_nerve
Billedecredit: medical-dictionary.thefreedictionary.com/

Hvis den nerve bliver klemt – enten pga en medfødt skævhed eller fordi du har været ude for et uheld – et fald eller f.eks. et biluheld, så opstår der tit diverse følgeproblemer som f.eks fordøjelsesproblemer. De forskellige symptomer kan være ret diffuse. Måske er det derfor denne nerve også kaldes den vagabonderende hjernenerve. Det skal jeg ikke kloge i ;)

Tit ser man små skævheder hos helt små baby´er da fødselen kan være en hård omgang for sådan en lille krop. Fødselen på normal vis sætter gang i hjernevædskens pulsation. Men hvis barnet bliver trykket eller måske taget med sugekop eller andre hjælpemidler så kan der opstå en lille skævhed – man kan godt forestille sig at der jo ikke skal meget til for at nerven kan blive klemt når passagen er så lille som den er.

Men den gode nyhed er at der faktisk ikke skal så meget til for at lave fri passage igen… især ikke hvis det er et lille barn eller at uheldet er sket for nyligt. Jeg plejer at opleve at klienterne får en umiddelbar lindring allerede efter første behandling…

Metoden med Kranio Sakral Terapi er meget mild i sin form så det er meget behageligt selv for små børn at få behandling. Det afslapper nervesystemet og får hjernevædsken til at flyde frit igen når blokeringerne fjernes.

Jeg plejer at sammenligne det med at tage en gynge og hive den godt langt tilbage så der kan komme fart på VUSJJ

Håber du kunne bruge min lille erfaring til noget… jeg er fuld af forundring over for fint vi hænger sammen… hvor utroligt komplekst det hele fungerer. Det giver mig utroligt meget at kunne hjælpe dig eller dit barn med at få det meget bedre – og endda med så mild en metode som Kranio Sakral Terapi.

Skriv endelig til mig hvis der er spørgsmål eller du vil høre hvad jeg kan hjælpe dig med – jeg sidder lige her bag skærmen ;)

Glutenfri blandinger

Der er kommet endnu en god ting ud af at være på helsemessen i Århus her den 6. Marts. Jeg fandt blandt andet en lille stand med et firma som kalder sig Naturlic. De laver lækre, glutenfri fiberblandinger som kan anvendes i bagværk. Et lille firma hvor ejeren selv stod bag disken på standen og viste hvor meget hun brændte for produkterne.

Nu har jeg jo en svaghed for søde sager – det er ikke nogen hemmelighed ;) Så den ene brødblanding jeg købte med Æble/kanel er lige blevet tryllet om til disse her:

cookieskanel

Blandingen består af quinoaflager, hirseflager, tørrede æbletern, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø, kartoffelfibre, kartoffelprotein og kanel. Der er ikke talsat sukker og hævemiddel i blandingen. Det er meningen at de kan laves til boller eller brødklapper. Eller grød – det tror jeg kunne være rigtig lækkert!

For at se opskriften på cookies besøg da deres hjemmeside Naturlic.dk

Jeg har prøvet at bage de neutrale brødklappere som små boller. De smager MEGET helse-agtigt… men jeg tænker at anvende blandingen som en slags fiber-tilskud til mine glutenfri boller… så tror jeg det bliver godt!

Find flere opskrifter og tips til dig og dine glutensensitive børn her på bloggen.

Smertelindring – hvad kan Kranio-Sakral Terapi?

Smerter – det kender vi alle. Af og til gør knæet ondt eller vi får lavet en forkert bevægelse med nakken eller ryggen. Måske er du en af dem, som har levet med kroniske smerter i mange år?

Smertestillende
Smerter… what to do?

Jeg har fået ret stor erfaring med smertelindring her i klinikken allerede. Flere er kommet med smerter i hoved, ryg, skuldre, nakke, knæ eller lænd. Det er SÅ skønt at kunne afhjælpe eller lindre et akut problem. Ja jeg bliver faktisk helt høj af det :D

Men hvad er det der sker når jeg behandler med Kranio-Sakral Terapi (KST) og bindevævsmassage??

Jeg vil prøve at forklare det kort:

Hvis man kommer ud for et uheld eller en ulykke bliver nervesystemet belastet. Centralnervesystemet går i chocktilstand og går på standby. Muskler og bindevæv spændes for at undgå at kroppen går i stykker. Det er ren “overlevelse” for at spænde omkring bl.a. blodårerne, for at en forulykket person ikke skal miste for meget blod.

Lige efter et fald eller en ulykke sker det ofte at det ikke gør så ondt. Du når lige at tænke at du er sluppet heldigt. Det er din intelligente krop som sender masser af endorfin ud for at smertedække dig. Det er et forsvar mod at dø af smerte. De konkrete skader mærkes først rigtigt senere. kilde: “intelligente celler” af Bruce H. Lipton. Side 152.

Vigtigt at få choket ud af kroppen

Når klienter kommer med smerter efter fald eller mere alvorlige uheld, starter jeg altid med at gå ind og fortæller centralnervesystemet, at det skal slippe den spænding. Til dette bruger jeg et stillepunkt. Jeg holder mine hænder enten på hovedet, bækkenet eller fødderne. Stillepuktet får dig til at slappe helt af ved at hjernevæsken stilles i bero et øjeblik. Det føles for mange som om man synker helt ned i madradsen og bliver tung og afslappet. Det er naturens egen afspænding – i denne tilstand kan kroppen reparere og styrke sig selv på sine egne betingelser.

Når du befinder dig i stillepunkt, slapper du af og hviler i en behagelig afspændingstilstand – og det kan faktisk måles sådan helt naturvidenskabeligt. Blodtryk og puls falder – og hvis nu jeg havde et EEG apparat, som registrerer hjernebølger, så kunne jeg vise dig at du befinder dig i en tilstand af “alfa-bølger”. Efter en tur i alfa-bølgerne bliver vi meget kvikkere og hjernen fungerer bedre. Det er som om batterierne er blevet ladet op.

Når vi har ondt og spænder er det næsten umuligt at bringe sig selv i en sådan afslappet tilstand. Kroppen kan maksimalt “overleve” Konsekvensen bliver let at kroppen forfalder hurtigere, og lettere bliver angrebet af sygdomme. Stress eller chock forhindrer kroppens muligheder for at reparere sig selv. Når vi går rundt og blot “overlever”, fungerer kroppen med det såkaldte sympatiske nervesystem, “stressnervesystemet”. Her er det at Kranio-Sakral Terapien kan komme dig til hjælp. Når vi bringes i stillepunkt, skifter kroppen over til det såkaldte parasympatiske nervesystem, “afspændingsnervesystemet”. I denne tilstand kan vi frigøre os fra det belastende chok, så kroppen ganske naturligt kan begynde at genopbygge sig selv. Kilde: “Hjælp min krop gør ondt” – Trine Rosenberg

Smertelindring
Smertelindring med Kranio-Sakral Terapi

Herefter kan jeg gå igang med at løsne spændingerne som sidder i og omkring det led eller det sted smerten opleves. Det gør jeg typisk med bindevævsmassage hvor vævet blidt flyttes indtil spændingen slipper. Mange gange kombinerer jeg også med forskellige triggerpunkter og kranio-sakral-greb som får kroppen igang med at arbejde. Super spændende sådan at få lov at samarbejde med kroppen på den måde.

Hmm nu blev det nok alligevel lidt langt. Men håber at det har givet dig et lille indblik i hvad det er du kan opnå med Kranio-Sakral Terapi. Hvis du har et konkret problem så kontakt mig gerne – så skal jeg fortælle hvad jeg kan gøre for dig ;)