Har lige skrevet med en mor til en dreng på knap 2. Drengen havde problemer med forskellige madintollerancer og havde luft i maven og var meget oppustet. De kunne ikke rigtig komme til bunds i problemet selvom drengen undgik de fødeemner han var testet for. Ikke rart for sådan en lille størrelse og hans forældre.

Efter lidt skriven frem og tilbage skriver moderen at han har medfødte skævheder i nakken… og se SÅ begynder jeg at forstå sammenhængen…

Det er sådan at den 10. hjernenerve (nervus vagus) går ned ved nakken/kraniets kant. Den skal igennem et lille bitte hul på størrelse med en lillefingernegl. Det er jo ikke ret meget når man ikke engang er to endnu ;) Her kan du se de forskellige organer som nerven har forbindelse – det er jo en stor del af fordøjelsessystemet blandt andet. Har lånt et billede så det er lidt lettere at se. Nerven er den gule streg som kommer vidt omkring ;)

vagus_nerve

Billedecredit: medical-dictionary.thefreedictionary.com/

Hvis den nerve bliver klemt – enten pga en medfødt skævhed eller fordi du har været ude for et uheld – et fald eller f.eks. et biluheld, så opstår der tit diverse følgeproblemer som f.eks fordøjelsesproblemer. De forskellige symptomer kan være ret diffuse. Måske er det derfor denne nerve også kaldes den vagabonderende hjernenerve. Det skal jeg ikke kloge i ;)

Tit ser man små skævheder hos helt små baby´er da fødselen kan være en hård omgang for sådan en lille krop. Fødselen på normal vis sætter gang i hjernevædskens pulsation. Men hvis barnet bliver trykket eller måske taget med sugekop eller andre hjælpemidler så kan der opstå en lille skævhed – man kan godt forestille sig at der jo ikke skal meget til for at nerven kan blive klemt når passagen er så lille som den er.

Men den gode nyhed er at der faktisk ikke skal så meget til for at lave fri passage igen… især ikke hvis det er et lille barn eller at uheldet er sket for nyligt. Jeg plejer at opleve at klienterne får en umiddelbar lindring allerede efter første behandling…

Metoden med Kranio Sakral Terapi er meget mild i sin form så det er meget behageligt selv for små børn at få behandling. Det afslapper nervesystemet og får hjernevædsken til at flyde frit igen når blokeringerne fjernes.

Jeg plejer at sammenligne det med at tage en gynge og hive den godt langt tilbage så der kan komme fart på VUSJJ

Håber du kunne bruge min lille erfaring til noget… jeg er fuld af forundring over for fint vi hænger sammen… hvor utroligt komplekst det hele fungerer. Det giver mig utroligt meget at kunne hjælpe dig eller dit barn med at få det meget bedre – og endda med så mild en metode som Kranio Sakral Terapi.

Skriv endelig til mig hvis der er spørgsmål eller du vil høre hvad jeg kan hjælpe dig med – jeg sidder lige her bag skærmen ;)