Kæbespænding og kranio-sakral Terapi

Har du kæbesmerter eller spændinger i kæben?

Det kan virkelig gøre ondt når du har spændinger i kæben. Der er flere årsager til kæbespændinger.

  • Stress eller “for meget om ørerne”
  • voldsomme begivenheder i ens tilværelse
  • Nyligt besøg hos tandlægen
  • visdomstænder som skubber sig på eller tandudtrækning
  • spændte ansigtsmuskler
  • hovedpine

Har flere gange haft klienter som kommer her ud efter de har været ved tandlægen og fået lavet en rodbehandling eller fået boret eller trukket en tand ud.

Bare det at ligge med munden åben så lang tid kan være slemt for kæbetøjet
Det bliver ved med at gøre ondt som om der er noget der ikke er helt i orden.
Tandlægen tjekker – alt er som det skal være.

Har endda haft en ældre herre i klinikken, som fik rykket en anden tand ud for at se om dét kunne være årsagen. Men lige lidt hjalp det. Da han kom på briksen kunne jeg mærke at kraniet og kæben var blevet påvirket af behandlingen hos tandlægen, så der var opstået spændinger og skævheder. Som om noget sad i spænd og ikke kunne komme tilbage til sin position.

Vores kranie er ikke en hel, sammenvokset “beholder” men består af flere dele med suturer eller nærmest usynlige samlinger. Når kraniet bliver påvirket f.eks. med tandlægebesøg så kan der opstå ubalancer i de fine sammeføjninger i kraniet.

Tandlægen har gjort sit arbejde – tanden gør ikke ondt mere – men smerten er der stadig, som om tanden gør ondt. Du spænder og har ondt. Nervesystemet kan ikke rigtigt slippe smerten.

 

Andre årsager til kæbespændinger

Det kan også være at du sidder meget på kontor og måske har myoser i nakken eller skuldrene – også her kan mange opleve kæbespændinger fordi man let kommer til at spænde op i hele systemet. Hvis du har kroniske smerter eller hovedpine kommer du også tit til at spænde i kæberne.

Hvis du oplever voldsomme ting i dit liv – dødsfald i familien, skilsmisse, fyrring eller andre større begivenheder som ændrer din tilværelse kan det også sætte sig i kæben. Jeg plejer at sige at når man klarer sig igennem ved at “bide tænderne sammen” som ordsproget siger, så sætter sig også tit til en fysisk smerte eller spænding i kæben.

 

Min erfaring er at kæbespændinger kan fjernes med Kranio-Sakral Terapi.

Klinik Lindholm Kranio-Sakral Terapi

Allerede efter første behandling vil du mærke at du slapper mere af i kæben og i musklerne på hals og nakke. Spændingerne slipper. Tit skal der lidt mere end en enkelt behandling til for at spændingerne slipper helt og bliver væk.

Jeg sammensætter behandlingen af Kranio-Sakral Terapeutiske greb, triggerpunkter som får din krop til at løsne op og slappe af og endelig bindevævsmassage som er helt fantastisk til at løsne op også. En skøn og afslappende kombination for dig der ligger på briksen.

Det er forskelligt fra person til person hvordan man tager imod behandlingen. Det er også forskelligt hvor meget spændingerne har bredt sig til andre steder i kroppen – men som altid vurderer jeg hele din krop og behandler der hvor det giver mening og der hvor jeg mærker spændingerne sidder.

 

Min egen historie

For et års tid siden fik  jeg opereret to visdomstænder ud. De var ret genstridige og var begyndt at smuldre – så de var ikke sådan lige at få ud. Jeg lå længe i stolen. Lidt nervøs er man jo også når man sådan skal have lavet en større operation… så alt i alt var jeg godt træt og spændt efter den tur i stolen :D

Efterfølgende var jeg helt blå i den ene side af kæben og ned under hagen. Jeg kunne ikke åbne munden fordi det gjorde vanvittigt ondt i kæbeledet helt oppe ved øret. Så den stod på suppe og stærke smertestillende i nogle dage :D

Jeg konsulterede selvfølgelig en af mine dygtige Kranio-Sakral-Kolleger som som gav mig en enkelt behandling så kæbe og kranie satte sig på plads. Nervesystemet slap også spændingen og jeg kunne igen bruge kæben normalt. Det fine er at hun jo ikke behøvede at trykke hårdt på mit store blå mærke – Kranio-Sakral Terapi er jo simpelthen så blidt og beroligende. Nøhj hvor det lettede <3

Hvad med dig?

Går du med kæbespændinger eller skærer tænder om natten – så kontakt mig gerne så vi kan se om ikke det kunne løses på lignende måde :) Jeg ville elske at hjælpe dig :)

Tabitha